مسئول آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان یزد گفت: بروسلوز یکی از مهمترین و شایع ترین بیماری های مشترک بین انسان و حیوان است و میزان شیوع تب مالت در انسان به طور مستقیم به شیوع بروسلوز در دام ها بستگی دارد.
از این رو برای جلوگیری از خسارت اقتصادی و مخاطرات بهداشتی این بیماری، کنترل و یا ریشه کنی آن در حیوانات اجتناب ناپذیر می باشد.
خانم مهندس ثوابی در ادامه افزود: خونگیری و آزمایش خون و کشت میکروبی شیر و جنین سقط شده در دام ها از مهمترین راه های تشخیص این بیماری است.
وی در توضیح مراحل کار گفت: با توجه به اهمیت تشخيص زودهنگام بیماری بروسلوز، ضمن بازدید از گاوداری هاي شیری استان، از این واحدها جهت آزمایش بروسلوز خونگیری به عمل می آید. در همین راستا از ابتدای سال جاری تاکنون 4355 مورد آزمایشات تشخیص بیماری بروسلوز آزمايشگاه اداره كل صورت گرفته است و دام هاي بيمار شناسايي شده با هماهنگي بخش هاي مربوطه به كشتارگاه اعزام شدند.
شايان ذكر است این بیماری علاوه بر ایجاد بيماري طولاني مدت در انسان؛ به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش وزن، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی و از دست رفتن ارزش های اقتصادی دام های مبتلا، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می گیرد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 28,نوامبر,2024